Adoptie voorwaarden

Lees deze pagina aandachtig door! Er staat belangrijke informatie in. 


Je bent opzoek naar een konijntje en bent terecht gekomen bij deze pagina. Wat goed dat je kiest voor een konijntje uit de opvang! Alle opvang konijntjes zijn onwijs lief, nieuwsgierig, ingeënt en sociaal. Om verwarring te voorkomen zijn hier de adoptie voorwaarden en een aantal belangrijke zaken betreft het adopteren van een konijntje bij Opvang Reuzen Lief.

Voorwaarden:

 

  • Konijnen worden niet alleen geplaatst. Hier in de opvang kan je een koppeltje adopteren of een konijntje koppelen aan een konijn die je al hebt. Het koppelen is hier in de opvang mogelijk!
  • Konijnen krijgen een minimale leefruimte van 2 vierkante meter per konijn. Voor een koppel word het dan dus minimaal 2 bij 2 meter gelijkvloerse oppervlakte. (Etages van een hok tellen niet mee, konijnen kunnen hier namelijk niet in rennen en springen)
  • Als een  konijn die hier uit de opvang is geadopteerd, komt te overlijden in de eerste week bij jou thuis mag er gratis een nieuw konijntje uitgezocht worden. Adoptie kosten worden niet terug gegeven, de konijnen zijn in goede gezondheid vertrokken vanuit de opvang!
  • Als een adoptie konijn overlijd na de periode van een week is de opvang hier niet langer aansprakelijk voor. De dieren verlaten in goede gezondheid de opvang, zijn ingeënt en bij de dierenarts geweest. 
  • Fokken met opvang konijnen is uit den bozen! Er zijn al zoveel konijnen in opvang centra's 
  • De opvang behoud ten aller tijden het recht om een opvang konijn niet mee te geven tot dat het adoptie formulier is ondertekend. 
  • Na het ondertekenen van het adoptie formulier is het konijn van jou. De opvang kan niet aansprakelijk worden gesteld voor mogelijk toekomstige kosten. 
  • Mocht je een koppeltje adopteren en blijkt dit later opeens niet te klikken? of heb je jouw konijn bij opvang Reuzen Lief laten koppelen maar klikt dit niet meer? Dan mag er gratis een nieuw koppeltje worden uitkozen of word jouw konijn gratis her-koppelt aan een ander konijntje uit de opvang. Er worden geen adoptie kosten terug gegeven.
  • Konijnen, geadopteerd bij Opvang Reuzen Lief, mogen niet worden doorverkocht, herplaatst of worden weggegeven. Mocht er niet meer gezorgd kunnen worden voor de geadopteerde konijnen, moeten zij worden afgestaan aan de opvang. Mocht de opvang geen plek hebben of andere redenen hebben waarom de konijntjes niet in de opvang geplaatst kunnen worden, helpt de opvang bij het herplaatsen van de konijnen op afstand. 

 

In Opvang Reuzen Lief zijn enkel gecastreerde rammen en voedsters te adopteren. Een enkele keer kan het voorkomen dat een voedster ook is geholpen. Dit is dan al gebeurd voordat zij in de opvang terecht is gekomen. Het laten helpen van voedsters word niet standaard door de opvang gedaan. Mocht je toch graag een gesteriliseerde  (medische term gecastreerde ) voeder willen hebben ben je vrij een voedster te adopteren en die te laten helpen.

 

Ben je nog opzoek naar konijnen spulletjes? Vraag de opvang of zij nog spullen te koop hebben staan. Hiermee steun je de opvang en heb je voor een klein prijsje spullen voor je konijnen. 

  

Iedereen is welkom om de opvang te bezoeken (op afspraak), vragen te stellen en kennis te maken met alle dieren hier uit de opvang. 

 

Wil je weten welke konijntjes er momenteel vrij zijn voor adoptie? klik dan hier