Konijn afstaan

Wij zijn gesloten en niet bereikbaar tot 13 Juli. 

Momenteel kunnen er geen konijnen worden afgestaan. Na 13 jullie kan dit wel, hierover kan na 13 juli contact worden gelegd. Momenteel beantwoorden wij geen berichten en telefoon.


Het kan altijd gebeuren dat je niet langer voor je konijnen kan zorgen. Om wat voor reden dan ook. Dit is onwijs vervelend en hier kan een konijnen opvang je goed bij helpen.

 

Opvang Reuzen Lief bied kleinschalige opvang voor jong en oud. De konijnen leven hier in ruime rennen en krijgen de liefde, aandacht en verzorging die zij nodig hebben tot dat ze geadopteerd worden door een nieuw gezin.  Omdat wij een kleinschalige opvang zijn hebben we beperkt de ruimte en hebben wij een aantal voorwaarden waar konijnen aan moeten voldoen voordat ze bij ons in de opvang kunnen komen. 

 

Als je besluit dat je konijntjes niet meer kunnen blijven in hun huidige situatie is hulp vragen aan een opvang NOOIT zielig of sneu voor de konijnen. Doordat jij het wijze besluit maakt de konijnen naar een opvang te brengen geef jij ze de grootste kans op een goed blijvend huis! 

 

Een van de aanpassingen die Opvang Reuzen Lief heeft is dat er geen on-gecastreerde rammen worden aangenomen in de opvang. Dit omdat wij echt beperkt de ruimte hebben en dit de keuze is die wij hebben gemaakt. Soms maken wij uitzonderingen maar deze keuze is aan ons zelf. Na castratie zijn de rammen meer dan welkom. 

 

Hier zijn nog een aantal voorwaarden op een rijtje 

Voorwaarden:

  • De konijnen zijn recent nagekeken door de dierenarts en hebben een gezondheid verklaring (bij vertrek worden de konijnen weer nagekeken)
  • Alle konijnen die worden afgestaan dienen ingeënt te zijn. 
  • Intacte rammen (on-gecastreerde mannen) worden niet aangenomen. Na castratie zijn rammen meer dan welkom! 
  • Bij jonge konijntjes kunnen uitzonderingen gemaakt worden op de regels hier boven
  • De opvang behoud ten aller tijden het recht om een konijn te weigeren in de opvang of uitzonderingen te maken op de boven genoemde voorwaarden. Het is heel spijtig als je ver hebt gereden om naar de opvang te komen maar als bijvoorbeeld het geslacht toch anders blijkt o.i.d. hebben wij het recht het konijn te weigeren. Wel geven wij adviezen over hoe nu verder te handelen. Wij zijn altijd bereid om  te helpen!
  • Er is geen herdenk termijn. Als je je konijn hebt afgestaan word hij 'eigendom' van de opvang. Het is dus niet mogelijk het konijn gratis op te halen. 
  • Er word een afstand formulier getekend wanneer je langs komt om het konijntje te brengen. Hier op staat wat korte informatie, dat je de voorwaarden hebt gelezen en dit bevestig je met een handtekening. 

 

 

Voor het afstaan van je konijn  wordt er afstand kosten gevraagd. Dit om zo hooi, stro, voer en evt. dierenarts kosten te dekken. De afstandskosten* bedragen €15,- per konijntje. Dit dient contant te worden meegenomen, zodat het direct in de spaarpot kan van de opvang.  

 

 Afgestane konijnen worden voor vertrek uit de opvang nagekeken door de dierenarts, worden gekoppeld en indien nodig ingeënt. Alle dieren verlaten ingeënt de opvang! 

 

Heb jij konijntjes waarvoor je een ander huis zoekt maar lukt het niet, is er spoed of weet je niet goed hoe je een nieuw huisje moet vinden. Kan je altijd vrijblijvend contact met de opvang opnemen en vragen naar de mogelijkheden.

 

Afstand formulier

Indien je je konijn(en) wilt afstaan aan de opvang kan je hier een afstand formulier invullen! 

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.