Koppel vakantie


Konijnen zijn echte groepsdieren, kijk maar naar de foto hier onder hoe onwijs gelukkig dit tweetal er uit ziet! Om konijnen samen te laten leven is veel tijd, kennis, ruimte en geduld nodig. Wij mensen kunnen niet zo twee konijnen uit kiezen, samen zetten en hopen op het beste. Nee, er moet met zorg een koppeling plaatsvinden. 

 

Geen enkel konijntje is hetzelfde en koppelen is dan ook niet altijd even gemakkelijk. Zie het maar als een puzzel. De stukjes passen super, de stukjes passen duidelijk niet en sommige puzzel stukjes kan je met meer moeite koppelen. Zo is het ook met konijnen. Bij de ene koppeling liggen de konijntjes direct goed en bij de andere koppeling is er meer nodig dan een paar uur.  Je koppelt tenslotte op karakter en niet op uiterlijk van een konijn. 

 

Voor de konijnen die moeite hebben met koppelen of voor het koppelen van groepen (meer dan twee) is het verstandig te kiezen voor een koppel vakantie. De konijntjes verblijven dan drie tot zeven dagen in de opvang en hier word er dan gekeken welk konijntje het beste past bij je eigen konijn(en) Uiteraard mag de eigenaar aangeven welk konijntje de voorkeur heeft om te koppelen. Maar uiteindelijk kiest je konijntje welk vriendje hij\zij kiest!

 

Onze voorkeur heeft om je huidige konijntjes te laten koppelen met konijntjes uit de opvang. Zo red je een konijntje en steun je de opvang. 

 

Mocht je nou konijnen hebben die apart van elkaar leven en die gekoppeld moeten worden, kun je ons ook berichten voor een koppelvakantie. 

 

Mocht je willen komen koppelen met je konijnen en weet je niet of een koppel vakantie noodzakelijk is? Stuur de opvang gerust vrijblijvend een bericht.