Opvang Reuzen Lief


Sinds zomer 2019 is Opvang Reuzen Lief gestart met het kleinschalig opvangen van konijnen.  In de Noord Kop zijn helaas weinig konijnen opvang centra's dus het was erg nodig dat er een opvang zou komen in deze omgeving.  De konijnen die bij ons worden binnen gebracht worden afgestaan, zijn gevonden of gedumpt. Alle konijnen worden medisch onderzocht, zijn ingeënt en worden gesocialiseerd (zo ver dit mogelijk is) Daarnaast verlaten rammen altijd gecastreerd de opvang.

 

Elke dag zijn we bezig met de konijnen. Naast de standaard verzorging word er aandacht besteed aan het socialiseren en tam maken van de konijntjes. Een hoop konijnen hebben het vertrouwen in de mens verloren, ook niet zo gek als je ziet hoe verwaarloosd sommige dieren binnen worden gebracht. Als opvang doen we er alles aan om de konijntjes hun tijd hier zo plezierig mogelijk te maken.

 

De opvang bestaat uit grote rennen waar de konijntjes lekker in kunnen rennen, spelen en relaxen. Een ruim quarantaine gedeelte waar konijnen (minimaal) de eerste weken verblijven tot ze zeker gezond zijn.  De opvang konijntjes die alleen binnen worden gebracht worden zo snel mogelijk (na quarantaine) gekoppeld aan een vriendje. Omdat konijnen echt een vriendje aan hun zijde nodig hebben en zonder eenzaam worden. Konijntjes die al samen worden binnen gebracht blijven zo lang mogelijk bij elkaar.

 

In eerste instantie word er gekeken of de konijntjes als koppel kunnen worden geplaatst. Meestal lukt dit ook. In sommige gevallen lukt het plaatsen als koppel niet en mag een konijntje alleen verhuizen. Mits er al een vriendje aanwezig is waaraan het opvang konijntje gekoppeld kan worden. Het koppelen word gedaan bij de opvang!  

 

Wij vinden kleinschalig zijn echt belangrijk. Ten eerste omdat wij alle konijnen ruimte willen bieden en niet in kleine verblijven wilt laten zitten, maar ook omdat wij het belangrijk vinden de konijnen door en door te kennen voordat ze verhuizen. We bouwen een band op in de periode dat de dieren in de opvang zitten en op die manier kunnen wij konijnen correct koppelen aan nieuwe baasjes. De konijnen in de opvang krijgen elke dag voldoende aandacht en liefde van ons, dit helpt ze onwijs in het socialiseren en vertrouwen (terug) krijgen in mensen. Om deze reden zijn wij kleinschalig en vangen we maximaal 24 konijnen tegelijk op! 

 

Naast permanent opvang bieden we ook vakantie opvang. Veel konijntjes die geadopteerd zijn uit de opvang komen later in het jaar weer terug voor vakantie, super leuk! Maar ook konijnen die hier niet geadopteerd zijn, zijn welkom om te komen genieten van ons pension. 

 

Ook de pension hebben we zeer kleinschalig en apart van de permanente opvang. Er kunnen maximaal drie gezinnen terecht voor vakantie opvang tegelijk. Dus dit houd in: Maximaal drie verblijven beschikbaar. Hierdoor kunnen wij ook de vakantie opvang konijnen veel aandacht, liefde en zorg geven. We houden nauw contact met de baasjes die heerlijk ontspannen genieten van vakantie terwijl hun konijnen dit ook doen.