Word gastgezin van opvang Reuzen lief


Opvang Reuzen Lief is een zeer kleinschalige opvang in de kop van Noord Holland. Wij kunnen zo'n 24 konijnen tegelijk opvangen. Maar omdat wij de enige konijnenopvang zijn in onze omgeving is de afstand vraag vaak veel groter dan dat wij kunnen opvangen. 

 

Om dit probleem op te lossen, maken wij gebruik van gastgezinnen. Hieronder kan je lezen wat het zijn van een gastgezin inhoud.. 

Wat houd het in?

 • Je stelt ruimte in je huis of tuin beschikbaar om konijnen op te vangen. We vragen minimaal een nacht verblijf met ren (2 vierkante meter per konijn) aan ruimte voor de gastgezin konijnen. 
 • Je bespreekt met de opvang welke konijntjes naar een gastgezin kunnen en hierin mag je zelf aangeven wat jouw voorkeur heeft. Het kan gaan om een koppeltje, recent gecastreerd rammetje of een moeilijk plaatsbaar konijntje. Maar in sommige gevallen zoeken zwangere voedsters, baby konijntjes en voedsters met kleintjes ook wel eens een gastgezin. Zodat zij meer aandacht kunnen krijgen. Welke konijntjes dus naar het gastgezin mogen is heel divers. 
 • Voer, water, hooi en stro (etc..) kosten zijn voor het gastgezin zelf. Voor het moment dat de konijntjes bij je wonen zijn het jouw logees. 
 • Medische kosten worden wel vergoed. Bijvoorbeeld als je naar de dierenarts moet, dat kan natuurlijk altijd gebeuren, dan vergoeden wij dit.
 • Konijnen worden weer naar de opvang gebracht wanneer de opvang aangeeft dat ze terug mogen komen voor bijvoorbeeld herplaatsing etc. 
 • Het gastgezin mag ten aller tijden aangeven het gastgezin konijn terug te willen brengen naar de opvang wanneer zij geen gastgezin willen zijn. 

 

Dankzij jouw hulp kan de opvang meer konijntjes een tijdelijk warm thuis bieden en uiteindelijk herplaatsen. 

Wie kan er gastgezin worden?

Hier zijn de eisen die wij stellen aan jou als persoon voordat je gastgezin kan worden:

 • Je bent minimaal 18 jaar oud, krijgt een hele verantwoording en wij zijn van mening dat je vanaf 18 plus wel een goed verantwoordelijkheid gevoel hebt. 
 • Je kan op eigen gelegenheid naar de opvang komen om de logees te halen en te brengen van en naar de opvang. Waar je woont maakt voor ons niks uit, zolang je maar bereid bent te rijden naar de opvang. 
 • Bijvoorkeur heb je ervaring met het houden van konijnen. Zo niet moet dit goed worden aangegeven zodat wij alle adviezen kunnen geven die nodig zijn voor een correcte verzorging van de logees. 
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheid gevoel en zorgt voor een diervriendelijk leefomgeving voor de konijnen. 
 • Wanneer je logees ziek zijn of wanneer je vermoed dat ze iets mankeren ben je in staat naar onze eigen dierenarts te gaan ( gelegen in Schagen) voor konijn kundig advies.

Lijkt het je, na het lezen van de tekst hierboven, leuk om gastgezin te worden van onze opvang? Denk je genoeg ruimte, liefde en tijd te hebben voor de logees en zie je het wel zitten om ruimte te geven aan opvang konijnen? Dan zien we jouw reactie graag tegemoet via en e-mailtje.