Reuzen lief konijntjes


Hieronder staan alle vaste bewoners van Opvang Reuzen lief graag stellen zij zich eventjes voor. Zij zijn niet ter adoptie, wel kunnen zij financieel gesteund worden door middel van Reuzen lief ouder te worden. Lees hier wat dit inhoud.

Meneer en mevrouw sok


Naam: Otis (ook wel meneer Sok)

Geslacht: Ram

In de opvang sinds: 26 april 2020

Lekkerste eten: Lijnzaad brokjes

Speciale eigenschap\kenmerken: Draagt sokken

 

Hoi daar! Mijn naam is Otis. Ik ben een vet gezellig, mooi en groot Lotharinger ram van geschat 2 jaar oud. Mijn hele leven ben ik gebruikt als fok ram. Ik leefde in een soort kist en kon enkel omhoog kijken om daglicht te zien. 

Met moeite kon ik recht op staan om mijn benen te strekken. Laat staan een sprintje te trekken. 

 

Helaas heb ik vrij ernstige en niet te genezen Sore Hocks. Dit houd in dat ik kapotte pootjes heb. Zowel de voor als achterkant. Dit doet vreselijk veel pijn en hierdoor kon ik een flinke tijd niet lekker lopen. Nu ik goed behandelt ben, sokken draag, op zand loop en twee maal daags pijnstiller krijg gaat het erg goed met me! 

 

Ik ben gecastreerd en heb een lieve vrouw, Dolly genaamd. Zij is echt mijn liefde en mijn leven. Zou niet meer zonder haar kunnen. Dat de opvang mij heeft gered vind ik ZO leuk. Ik ben een mega knuffel kont en echte grapjas. Geregeld beleef ik de gekste avonturen en laat ik mensen lachen. Word ik jouw Reuzen Lief konijntje? 

 

Naam: Dolly (ook wel mevrouw Sok)

Geslacht: Voedster

In de opvang sinds: 11 mei 2020

Lekkerste eten: Gedroogde kruiden

Speciale eigenschap\kenmerken: rode oogjes

 

Hey hoi! Mijn naam is Dolly ik ben de vrouw van Otis (zie hierboven) en ben een witte Vlaamse reus met rode oogjes. Ook wel albino genoemd. Ik ben geschat zo'n 2 jaar oud en ben mijn leven lang fok voedster geweest. Non stop kreeg ik nestjes. 

Ook al ben ik nog niet zo heel lang in de opvang voel ik mij hier helemaal thuis en kan ik mij geen fijnere plek wensen. 

Als fok voedster werd er niet goed voor mij gezorgd. Ik zat in een veel te klein hok, krijg geen liefde en moest nestje na nestje grootbrengen. Tot mijn lichaam letterlijk niet meer kon. Dat ik in de opvang kwam zat ik namelijk onder de abcessen op mijn buik en in mijn tepels. Hoogstwaarschijnlijk is dit gestart door het vele voeden van de jongen die ik kreeg. De fokker deed hier niks aan en zette mij als dank voor mijn harde werk op Marktplaats. 

 

De opvang vond mij hier en zag gelukkig aan mijn ongelukkige snoet dat ik gered moest worden. Een ellendig lange operatie en herstel periode volgde. Alle abcessen en tepels zijn volledig weggehaald en ik heb een maand met een romper aan gelopen omdat ik maar niet van de hechtingen af kon blijven, het jeukte zo! 

 

Nu ben ik helemaal genezen, hoef ik nooit meer kinderen te krijgen en heb ik een gelukkig bestaan in de opvang. Samen met mijn man Otis. Omdat ik ook lichte Sore Hocks heb (zere hakken) loop ik in een zand verblijf. Ook heb ik een tijdje sokken aan gehad. Otis en ik worden dan ook wel Meneer en Mevrouw Sok genoemd. 

 

Ik ben gek op eten en aandacht. Het lijkt me dan ook erg leuk als jij, als Reuzen Lief ouder, bij mij langskomt om te kroelen en lekkers te geven. Kies je voor mij? 

 

 

Het reuzen lief knuffel team


Naam: Bowie

Geslacht: Ram

In de opvang sinds: 19 april 2020

Lekkerste eten: Sience Selective brok

Speciale eigenschap\kenmerken: de kleinste van het    knuffel team

 

Hoi! 

Mijn naam is Bowie maar jij mag mij Bo noemen hoor. Ik ben een super lief en schattig hangoor rammetje van 19 april 2020 en ik ben geboren in de opvang. Mijn mama is hoog zwanger in de opvang gekomen, een paar dagen later beviel ze van mij en mijn drie broertjes en zusjes. 

Mijn vader en moeder zijn ook broer en zus van elkaar. Dit houd dus in dat ik eigenlijk een inteelt konijntje ben, dit heeft er helaas voor gezorgd dat ik niet zo sterk geboren ben. Ik heb een zwak immuun systeem en heb gevoelige darmen. Om die reden ben ik lekker in de opvang gebleven. Nu ben ik lid van Het Reuzen Lief Knuffel Team, wat een feest! 

 

Ik ben GEK op knuffelen en het zou mij fantastisch lijken om Reuzen Lief ouders te krijgen. Word jij dat?

Namen: Mellow, Alice, Kate en Dorus

Geslacht: Ram en drie voedsters

In de opvang sinds: Divers

Lekkerste eten: Alle soorten eten!

Speciale eigenschap\kenmerken: Alle vier Franse Hangoren! 

 

Hoi piepeloi! 

Wij zijn Mellow, Alice, Kate en Dorus. Allemaal onder de drie jaar oud en wonen al vanaf kleins af aan bij Ellen. Wij waren er al voordat de opvang bestond! We hebben er dus een hoop vriendjes en vriendinnetjes bij gekregen en hebben de opvang zien groeien sinds die tijd. 

 

Wij heten samen Het Reuzen lief Knuffel Team omdat wij GEK zijn van knuffelen, aandacht en kroelen. Ook zijn wij een hele stabiele groep die word gebruikt om angstige opvang konijnen te socialiseren. Zo hebben we al tientallen konijnen in onze groep gehad en hebben wij ze geleerd hoe het is om liefde te ontvangen. Heel fijn voor hen om gesocialiseerd te worden voordat ze verhuizen. 

 

Naast ons 'werk' als socialisatie groep zijn wij ook geregeld het middelpunt voor kinderen die een angst hebben voor konijnen, Ook hebben wij geregeld kinderopvang of BSO over de vloer die omgang met dieren willen leren. Wij gedragen ons dan keurig en zijn GEK op alle aandacht en lekkers die wij krijgen.

 

Wie lijkt het leuk onze Reuzen Lief ouder te worden, gezellig met ons te komen knuffelen en lekkers te komen geven?